Visszafelé is előrefelé vezet az út!

Visszafelé is előrefelé vezet az út!

„Mi van?” – kérdezheted. Mondom.

Nagy, és engem erősen negatívan érintő változás jött nemrég az életembe, szűk egy évvel a koronavírus okozta lezárások után. Ez pedig egy fontos tanulságra irányította a figyelmem, amely a pandémia helyzetében neked is, mindenkinek megfontolandó, hasznos gondolat lehet. Akkor, amikor már vágynánk vissza a régi életünkbe, amikor szeretnénk újra a megszokott dolgainkat vinni.

Hogy visszafelé is előrefelé vezet az út!

Visszafelé is előrefelé vezet az útBiztos vagyok benne, hogy ha őszinte vagy magadhoz, te is több előnyét is megláttad már ennek a koronavírusos helyzetnek. Pl. több idő magadra, a szeretteidre, kevesebb utazás, nagyobb figyelem az egészségedre, több mozgás, új dolgok felfedezése, új készségek kialakítása, a lakás átrendezése stb. Biztosan nem mindegyik igaz rád, sőt, lehet, hogy egyik sem, de abban is biztos vagyok, hogy te is találtál már valami pozitívot a karanténban.

Ugyanakkor azt is eléggé valószínűsítem, hogy mára már inkább a hiány facsaró érzése erősödött fel benned – akár elnyomva a pozitívumokat. Ily módon visszavágyva a pandémia előtti életedbe.

 

Ha most azonnal minden korlátozást feloldanának, vajon milyen lenne az életed 1-2 hónap múlva?

Ugyanolyan, mint 2020. márciusa előtt?

 

Ha igen, akkor a koronavírus okozta nehézségek csakis bosszantó, értelmetlen, rád erőltetett időpocsékolásként értelmezhetőek. Hogy elvettek az életedből egy évet.

 

változás, változtatásDe ha tudatosan készülsz a visszatérésre, ha előre tekintesz és nem vissza, ha már most igyekszel olyan új szokásokat kialakítani, úgy változtatni a saját életeden, a mindennapjaidon, a kapcsolataidon, az élethez való hozzáállásodon, hogy a visszatérés után megtartsd mindazt a jót, amit a koronavírus hatása hozott, és letedd mindazt, ami már nem szolgál, hogy helyet teremts mindennek, akkor úgy térsz vissza, hogy előre mentél.

 

(Csakis) így lehet értelme a visszatérésnek. Ugyanakként az emberként – megújulva.

 

Mert visszafelé is csak előrefelé vezet az út!

Jó utat önmagadhoz!

 

Képek:
Hans Bischoff képe a Pixabay -en.
Eveline de Bruin képe a Pixabay -en.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*